"Från metodsnack till verkstad" 17/2 2023

2023-02-18

IMG 0600
Vi tackar alla konferensdeltagare och medverkande för en inspirerande fredag 17/2! Vår temakonferens "Från metodsnack till verkstad" Zoom-sändes från studion Kungsvalvet. Syftet var att inspirera varandra i praktiskt metodarbete inom SE, IPS och SEd.
Vi fick många relevanta frågor och reflektioner i deltagarchatten under dagen. Tack! De vi inte hann med under sändning tar vi med oss och kommer följa upp på olika sätt. Vi kommer också publicera ett urval textade inspelningar i våra digitala kanaler snart. Så håll utkik!

Vi riktar ett extra stort tack till våra gäster i programmet:

👉 Eliza Söderberg och Ann-Charlotte Edman från Göteborgs Stad som talade om att arbeta självmotiverande med klienter med komplex problematik
👉 Lena Strindlund från Samordningsförbundet i Östergötland som berättade om sin forskning och erfarenhet under rubriken "Vägen till arbetsgivarna i teori och praktik"
👉 Arbetskonsulenterna Clea Rodziewicz och Carina Murtnes och den tidigare deltagaren Jacob delade med sig av vägen till en fast anställning.
👉 Peter Munck af Rosenschöld, VD för Sveriges företagshälsor och ordförande i UUA-föreningen (Universell utformning av arbetsplatser) bidrog med intressanta perspektiv i det avslutande panelsamtalet

Bilder från studion Kungsvalvet

Mimmi Darbo och Lennart Jönsson, Misa kompetens
Mimmi Darbo och Lennart Jönsson inledde dagen med att berätta om idéerna som låg till grund för Misa Kompetens ("Att dela med sig är att få något tillbaks").


Eliza Söderberg och Ann-Charlotte Edman
Eliza Söderberg och Ann-Charlotte Edman från Göteborg stad väntar på sin tur i programmet.


Mimmi Darbo samtalar med Ann-Charlotte Edman och Eliza Söderberg från Göteborg stad
Mimmi Darbo i samtal med Ann-Charlotte Edman och Eliza Söderberg från Göteborg stad om hur man jobbar självmotiverande med klienter med komplex problematik.


Mikael Klein från WiljaGruppen och Göran Tingström från Misa kompetens
Fikahäng bakom kulisserna: Mikael Klein från WiljaGruppen och Göran Tingström från Misa kompetens.


Robert, Carina, Clea och Andreas i studion Kungsvalvet
Från vänster: Robert, Carina, Clea och Andreas samtalar om arbetsmetodens närvaro i det praktiska arbetet.


Carina Murtnes, Robert och Fredrik Samuelsson
Från vänster: Carina Murtnes (arbetskonsulent från Misa), Robert (tidigare deltagare som fått fast anställning) och Fredrik Samuelsson (kursledare på Misa kompetens).


Lena Strindlund från Samordningsförbundet Centrala Östergötland
Lena Strindlund från Samordningsförbundet Centrala Östergötland berättade om sin forskning och erfarenhet utifrån "Vägen till arbetsgivarna i teori och praktik".


Lena Strindlund, Lennart Jönsson och Mårten Bjurströmer
Paussnack bakom kulisserna. Synliga från vänster: Lena Strindlund, Lennart Jönsson och Mårten Bjurströmer.


Sammanfattning av dagen i panelsamtal
Sammanfattning av dagen och panelsamtal. Från vänster Andreas (moderator), Lena Strindlund, Clea Rodziewicz och Peter Munch från Sveriges företagshälsor och föreningen UUA (Universell utformning av arbetsplatser).

Filmklipp från paneldiskussionen

”Vilka företag ska vi jobba mot inom IPS och Supported Employment?”
Sammanfattning av dagen
”Ska Sverige kvotera in personer med funktionsnedsättningar på arbetsmarknaden?”